Wnętrza basenu miejskiego

Aranżacja przestrzeni publicznej we wnętrzach w zaprojektowanym budynku stanowiącym zaplecze basenów otwartych w Nowej Rudzie. Rzut budynku w kształcie nawiązującym do litery L umożliwił podział funkcjonalny na część dla klientów i techniczną dla obsługi. Jedno ze skrzydeł obiektu mieści w sobie część gastronomiczną przeznaczoną dla przybyłych gości. Drugi zaś szatnie wraz z prysznicami. Aranżacja tej przestrzeni jest zaprojektowana w taki sposób, by pomieszczenia obsługi były niezależne – z bezpośrednim wejściem z zewnątrz „znikają” z oczu klientom i nie powodują zamieszania w funkcjonowaniu obiektu.

 

Znajdująca się w budynku sala konsumpcyjna jest dostępna z dwóch stron, a jej wejścia skierowane są w stronę basenów. Przestrzeń gastronomiczna została zaprojektowana w taki sposób, by wnętrze stanowiło jedną spójną całość bez względu na firmę wynajmującą lokal. Stoliki zostały ustawione wzdłuż ściany skąd, dzięki licznym oknom, można podziwiać widok na cały teren. W centralnej części znajduje się lada oraz ściana informacyjna. Zaprojektowane dla obiektu infografiki w czytelny sposób kierują użytkownika do wybranych przez niego pomieszczeń. Kolorystyka wnętrz nawiązuje do pięknej zielonej okolicy, gdzie znajduje się całe założenie. Na ścianach dominują kolory groszkowej zieleni, czerni i szarości, natomiast kafle na podłodze imitują ciepłe ciemne drewno.

powrót<<<